Lördag 24 februari 2018, 16:00, 

Treitlerkvartetten

Baptistkyrkan Hudiksvall

Program

Joseph Haydn - Stråkkvartett Nr. 32 i C-dur, Op. 20 Nr. 2

                I.  Moderato 
                   II. Capriccio: Adagio - Cantabile 
                   III. Menuetto: Allegretto 
                   IV. Fuga a 4 soggetti: Allegro

 

Valborg Aulin - Stråkkvartett Nr. 1 i F-dur

                   I. Allegro con grazia
                   II. Intermezzo, Allegro con spirito e capriccioso

   III. Andante espressivo

   IV. Allegro vivace

Béla Bartok: String Quartet No. 5 Sz. 102, BB 110 
                  I. Allegro
                  II. Adagio molto
                  III. Scherzo: alla bulgarese
                  IV. Andante
                  V. Finale: Allegro vivace

Treitlerkvartetten är en ung svensk stråkkvartett med en stor passion för att sprida kvartettspelets konst till en bredare publik. Kvartetten består av unga kammarmusiker som tillsammans utvecklat den gemensamma passionen för kvartettspelets konst. Parallellt med detta har de fyra bedrivit utlandsstudier och haft ett flertal internationella uppdrag. Kvartetten har gjort uppmärksammade framträdanden vid festivaler runtom i Sverige som Musik vid Siljan, Kammarmusikfestival i Allhelgonakyrkan och konserter runtom i Europa.

- Jag är jätteglad för att bokningen av Treitlerkvartetten. Det är en ung, modern och nytänkande kvartett som jag hoppas kan locka ny publik till Kammarserien, säger Neta Norén producent Region Gävleborg.

Oscar Treitler, (violin), sedan hösten 2013 är Oscar gästande konsertmästare i Norrköpings Symfoniorkester. Under de senaste åren har Oscar framträtt som solist med Gävle Symfoniorkester och DalaSinfoniettan i konserter av Brahms och Mozart.

Caroline Waldemarsson,Treitler, (violin) arbetade under 2013 som andra violin-stämledare i Norrköpings symfoniorkester. Hon har gjort flertalet soloframträdanden med Nordiska Ungdomsorkestern, flera turnéer som solist med den vitryska ungdomsorkestern Garmonia. Caroline spelar på en italiensk fiol byggd år 1690.

Filip Graden, cello, tillhör den nya generationen kammarmusiker och har studerat bland annat studerat för svenske Jakob Koranyi, en av världens främsta cellister.

Jonna Inge, altviolinist och mezzosopran, flyttade år 2000 till Skottland för att studera för Catherine Marwood vid the Royal Scottish Academy of Music and Drama. 

kammarserien Affisch Treitlerkvartten 2

Mera information kommer