Meny Stäng

8 oktober 2021, 19:00

”För dig ska musiken bara vara ett smycke”

Musikalisk salong med Fanny Mendelsohns musik.

Fredag den 8 oktober 2021 19:00

Baptistkyrkan, Käppuddsgatan 10, Hudiksvall

Iveta Calite piano, Amelia Jakobsson cello/sång, Helena Falk Botulfsen violin och Ellinor Skagegård som läser ur sin bok ”För dig ska musiken bara vara ett smycke”

pastedGraphic.png

Foton Agita Reke, Nikolaj Lund, Marco Feclistoff, Robert Agius

En musikalisk salong med Iveta Calite piano, Helena Falk Botolfsen violin, Amelia Jakobsson sång/cello. Författaren Ellinor Skagegård läser ur sin bok om Fanny Mendelssohn ”För dig ska musiken bara vara ett smycke”

Musiken består av Fanny Mendelssohns musik; soloverk för piano, piano/violin, Piano/cello. Bland annat får vi höra Piano Trio in D minor Op. Mellan verken läser författaren ur sin bok och på så sätt knytes text och musik ihop till en musikalisk salong, precis man gjorde i ”hemma hos”-konserter förr i världen.

Iveta Calite är en lettisk pianist som efter en grundläggande musikutbildning i Lettland flyttade till Paris och studerade vid Ecole Normale de Musique de Paris. 2012 kom hon till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerade till ett solistdiplom för Stefan Bojsten och Mats Widlund. Iveta är en mycket uppskattad solist och kammarmusiker och turnerar regelbundet i Sverige och internationellt.

Helena Falk Botolfsen är norsk violinist med solistdiplom/examen från Norges Musikhögskola, Kungliga Musikaliska akademin i Stockholm och Oberlin Conservatory of Music (USA). Helena har gjort allt från att spela på scenen med Eminem framför 60 000 personer till klassiska intima konserter och filmmusik. Hon har också spelat på Europas största konsertscener för klassisk musik. 2020 spelade hon violinsolo för en Hollywoodfilm (Come Play) i Los Angeles där hon bott de senaste åren. Helena spelar en vacker Dominicus Rief-fiol från 1789 som är utlånad av Morten Johan Svendsen.

Amelia Jakobsson började sin musikaliska karriär som cellist. och har vunnit Malmö konservatoriums konsertkonkurrens två gånger, både som cellist och som sopran. Hon har studerat vid Operahögskolan i Stockholm och efter att hon etablerade sig som professionell sångerska har Amelia arbetat internationellt och framträtt med de mest prestigefyllda orkestrar. I detta program kommer Amelia att växla mellan sång och cello.

Ellinor Skagegård är författare och journalist men även musiker i gruppen Dragon Dolls. Hon skriver för  bland andra Svenska Dagbladet, Upsala Nya Tidning,Tidningen Skriva, SelmaStories. En ambitiös, kreativ och stilsäker skribent som nu debuterat som författare.

https://ivetacalite.com/videoaudio/
https://www.facebook.com/helenamaria.botolfsen
http://www.nordicartistsmanagement.com/artists/amelia-jakobsson
https://www.ellinorskagegard.com/

Förköp i Guldsmedskiosken fr.o.m. 210916. Resterande biljetter i kassan fr.o.m. en timme före konsertstart